Jump to content
Scuba9898

What Have You Done To Your Other Vehicle Lately?

Recommended Posts

On 3/5/2017 at 1:16 AM, Jeff said:

I purchased a spoiler for the Fusion tonight.  I originally thought about installing an OEM one, but those are quite big and require drilling(they do look really nice though).  I've drilled to install spoilers in the past and while I have no problem doing so....I just really didn't want to mess with it.  I settled on a lip spoiler exactly like the one mmmfloorpie put on his Fusion.  It's not big or flashy, but just enough to give the trunk some class and installs with 3M molding tape.  I bought it on ebay pre-painted so hopefully it will match.  I probably won't have it in time for the meet at Nicks.  I think now all I have left to do is drive it for a while, but I've already done more than I started out to do...so I might just keep going.  I really want the ambient lighting that comes standard on Titanium.   Ford sells a retrofit kit....so maybe that will be my next mod.

Jeff

Get the spoiler yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have.  I'll post a picture of it tomorrow.  Paint matches perfectly.  I'll have to wash the car.  It's all dusty and polleny now.

 

Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally had the chance to drive my car with the top down here in Illinois. :D

 

IMG_2419.thumb.JPG.0d639201f3e7db36938ce88405e477b6.JPG

IMG_2420.thumb.JPG.204731194a8103527323b457e805d428.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's the photos of the spoiler.  Didn't get to wash the car.

IMAG0153.jpg

IMAG0152.jpg

IMAG0155.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tossed on the radio bezel and worked on wiring up the autodimming mirror in the '87. The mirror itself is from a '90 or so Continental. I pulled some wires that were initially ran for one but never completed. I didn't use those since they were rather large speaker wire. I ran two new wires down to the fuse box and got them wired in.

I assume I wired it backwards because my multimeter shows power at the connector on the pins and I've tested it using those two wires, but I never defined power and ground and it doesn't dim when the photocell that faces the windshield is covered and the photocell on the glass has light shined on it.

I'll swap the wires and try that when I work on it on Wednesday. After that's working, it should be ready for my trip this coming weekend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sold the Subaru earlier this evening. For more than I paid for it so I did pretty good.

Big update to follow at the end of the week...stay tuned.

Hints in signature.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

2013 Mustang? :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

66 - nothing new - storage locker haha

89 - Driving it a lot. Fuel pump went from barely audible to super loud - so after rolling over 190k I guess its about done. At WOT you can feel it misfiring probably from running Lean.

90 - Paul has helped me out a lot with getting the Signature seats built up with power lumbar and recline. Super happy. Kevin was nice enough to offer to help me figure out wiring and soldiering to make the seats work. They also have under seat lights - an option I think the 90-92 TCs had. So wiring that up - and seats will be done. Just have speakers, radio, amp, woofer to hook up.

03 Black - need to pressure wash carpet, then hook up factory tweeters, and reassemble interior. Gota figure out power steering EVO issues as well as why the cooling fan is always on - even hvac off.

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay Since Nick is doing this I am too.

Yesterday on my 15 Fusion i finally enabled the Digital Speedo, AWD Gauge, Auto Mirror down in reverse, and TPMS. Speedo, Mirror and TPMS all work but the AWD Gauge is just there. It doesn't seem to actually work. Its something with the firmware in the cluster.

Still need to enable global close on Daves Edge along with Climate Control on the right screen.

17553580_10208055805140773_2997581558442

17554101_10208055805060771_6888233560581

17264722_10208055805020770_3646353538922

 

Also two weeks ago weeks ago we traded in my Wife's 2011 Kia Sorento EX  V6 with 48k for a 2015 Ford Explorer XLT Sport appearance Package with 34k on it. My wife a few days prior called me saying her car smelled like plastic (which ended up being out side) so I jokingly sent her some Santa Fe's and she said no more Hyundai/Kias. She sent me one Explorer that was nice but not what i would want her to have - so i started looking and found this. She liked it and I started my deal that went on for 4 days. I made my dealer hide the keys while i drove it and brought it to my wife and we made our decision.

 The Explorer just came off a lease and came in from auction and I spotted it 3 days after it came in. It is a Tuxedo Black XLT N/A V6 with the Appearance grille, mirror caps, rear trunk bar across the hatch, Explorer hood badging, body colored door handles, 20 inch wheels, Black roof Rails, Suede Leather Seats and a black center stack. Also Sunroof,  Nav, 2nd row buckets, Trailer Tow Class 3, Power Lift gate, Remote start and Premium Sound 9 Speakers (Which sounds better than i expected). The car is a CPO so it comes with a limited 7 year 100k Powertrain warranty and i also got an extended warranty for 8 years and 75k since we don't drive far. The 8 years was only 10 dollars more than the 7 years.

Only thing i feel like the Explorer needs is HIDs which I will do soon. My wife was used to HIDs in the Sorento and these stock bulbs are like using a candle.

Sad Days to see the Sorento go but i'm glad I have something reliable with another child  on the way that doesn't clunk up front even after replacement suspension or that whine that the dealer could never find in the rear when it was cold.  The Sorento was a solid AWD car but the quality of some plastics was just super cheap and the sunroof plastics rattled.

 

17492641_10208055915423530_3399710973319

17621950_10208055865382279_7996966439544

17436002_10208055866062296_1622697503154

17553926_10208055943864241_7222918451726

17457458_10208055943784239_2972475061042

17553771_10208055943824240_6970188487383

17554437_10208055944144248_4054995469809

17632033_10208055864742263_8110301945462

No automatic alt text available.

 

17620297_10208055865462281_5082535307192

17632475_10208055866022295_3212070524425

17553601_10208055864702262_8545143744882

17632040_10208055885062771_2874506657723

17554380_10208056093507982_7093232394223

17621931_10208056159949643_4892995734913

17505023_10208055885022770_2016326403498

http://www.woltzwindford.com/used/Kia/2011-Kia-Sorento-1252cc8c0a0e0ae85b8927d01926573e.htm?searchDepth=2:2

Go buy the Sorento if you like!

 

2004 Hyundai Sonata V6 - This car is just in the garage waiting for spring to be cleaned up and get a flex pipe put on it.

 

On a side note I also Enabled Nav on my Dads '14 SHO for his birthday. Following instructions the job took about 45 minutes with the longest time was Sync updating to 3.8. Only problem is that when i enabled the right screen to Navigation the speed limit icons are Euro style. I will have to do more research but not that big of a deal.

 

17629598_10208055813820990_6125445526041

17626348_10208055813900992_4325848784976

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Gentz said:

Okay Since Nick is doing this I am too.

Yesterday on my 15 Fusion i finally enablblippidy blabbity plop plop fizz fizz lasagna gabagool manacotti pasta e fagioli ravioli gravy garlic bread blah blah blah etc etc etc

My favorite part of this post is the pictures with my car in them.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

bZkfqHB.jpg

Got the autodimming mirror working. FWIW, it doesn't even look too far out of place inside. This also marks for the first time all the trim being in place inside of the interior. The trim that goes across the top of the windshield was out since it was being watched for water leakage, but it's well sealed, so I put everything up.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since everyone is posting updates...

My entire fleet...

89 Supercoupe, just gotta detail it, take some great photos of it, and post it online for sale.

94 Roadmaster Estate - All short circuits are now fixed. I have interior lights, power mirrors, and door locks! Was a simple fix, but took forever to find it. I still have an Opti issue at 5000+ RPM. Before I swap the Opti, going to replace the ignition control module, the symptoms remind me of my Supercoupe when it would stall out at higher RPM's... I replaced all the sensors that picked up ignition, but it all failed, was the ICM. So maybe I'll get lucky on that. The Buick forum folks are convinced I should swap it to an AC Delco OptiSpark anyway, as it is the only one that uses the Mitsubishi Optical sensor, whereas the clones use crap.

95 T-Bird - Ded. Battery finally crapped out. That battery from Meijer lasted me forever.

95 Taurus Wagon - Flooded. It's leaking water everywhere... Tailgate leaks, doors leak, sunroof leaks. Thing is asking for a mercy killing at this point. Oh and it's leaking red fluid when running. Either PS or Trans line broke. Still a storage unit.

02 Sable - Nothing really, just keep adding oil.

04 Endeavor - Nothing. Thing takes a beating and keeps asking for more. Probably the most dependable vehicle in my fleet at the moment.

However, the garage is going to be torn down soon! So I'll hopefully have a real garage, where I can work on cars, and make it into a man cave. Should be big enough to fit the Roadmaster too for working on it :)

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, TaurusKev said:

Since everyone is posting updates...

My entire fleet...

89 Supercoupe, just gotta detail it, take some great photos of it, and post it online for sale.

94 Roadmaster Estate - All short circuits are now fixed. I have interior lights, power mirrors, and door locks! Was a simple fix, but took forever to find it. I still have an Opti issue at 5000+ RPM. Before I swap the Opti, going to replace the ignition control module, the symptoms remind me of my Supercoupe when it would stall out at higher RPM's... I replaced all the sensors that picked up ignition, but it all failed, was the ICM. So maybe I'll get lucky on that. The Buick forum folks are convinced I should swap it to an AC Delco OptiSpark anyway, as it is the only one that uses the Mitsubishi Optical sensor, whereas the clones use crap.

95 T-Bird - Ded. Battery finally crapped out. That battery from Meijer lasted me forever.

95 Taurus Wagon - Flooded. It's leaking water everywhere... Tailgate leaks, doors leak, sunroof leaks. Thing is asking for a mercy killing at this point. Oh and it's leaking red fluid when running. Either PS or Trans line broke. Still a storage unit.

02 Sable - Nothing really, just keep adding oil.

04 Endeavor - Nothing. Thing takes a beating and keeps asking for more. Probably the most dependable vehicle in my fleet at the moment.

However, the garage is going to be torn down soon! So I'll hopefully have a real garage, where I can work on cars, and make it into a man cave. Should be big enough to fit the Roadmaster too for working on it :)

I do hope you are still blaming Sean for all Roadmaster issues... Since he did make the check engine light turn on. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Major fleet change overdue here. We'll just have to see what the bank says about the deal sheet I faxed to them yesterday.

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

may be adding a fluid to my vehicle this week.  Not sure and I don't want to say which fluid it is.  But yeah!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, daveromanjr said:

may be adding a fluid to my vehicle this week.  Not sure and I don't want to say which fluid it is.  But yeah!

Probably blinker fluid.  Right Dave? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was going to say headlight fluid.  Everyone knows blinker fluid only has to be changed at 100,00 mile intervals. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

SeaFoamed the Marquis. So satisfying releasing a humongous white cloud. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/28/2017 at 9:54 AM, Gentz said:

Okay Since Nick is doing this I am too.

Yesterday on my 15 Fusion i finally enabled the Digital Speedo, AWD Gauge, Auto Mirror down in reverse, and TPMS. Speedo, Mirror and TPMS all work but the AWD Gauge is just there. It doesn't seem to actually work. Its something with the firmware in the cluster.

Still need to enable global close on Daves Edge along with Climate Control on the right screen.

17553580_10208055805140773_2997581558442

17554101_10208055805060771_6888233560581

 

17436002_10208055866062296_1622697503154

Get some gas and dust that cluster!

Explorer looks great except for that dealer sticker. Looks like one of those caution triangle things!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Ford dealer has had my Fusion since Monday.  They are repairing and refinishing the hood due to galvanic corrosion.  They gave me a 2014 Chevy Cruze as a loaner.  I can't wait to get it back....I may see if they want to perform the door latch recall while they have it so it can be a one stop shop.  Not sure when I'll get it back.  The salesman alluded to a week or two as they are behind, but would make it as much a priority as possible.

 

Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, mmmfloorpie said:

Get some gas and dust that cluster!

Explorer looks great except for that dealer sticker. Looks like one of those caution triangle things!

Yeah i know. I think when i took that i had 10 miles left. The fusion needs a good interior cleaning that's for sure. 

I hate that sticker. I was going to pull it off the other day but it started coming in pieces so I have to get the blow dryer.  

 

Side note the Explorer went back to the dealer for a possible leak. They put dye in the tranny and engine to see if they can figure out what type of fluid is leaking. I thought i noticed it the first few days and when i had them re-detail their shitty job the first time they looked and said it was residual fluid. Welp sorry I put the front of the car off the driveway and climbed under and it looks like there is a leak where the engine meets the tranny. Now there is a piece of plastic between the two it looks like so it might be a sensor or a gasket. I found a TSB that says it could be a seal where the two meet but of course i can't find the damn thing now.  Dealer took the car in the next day got me a fully loaded 17 Escape for the day and did all the dye. Car goes back the 11th after the dye has enough time to circulate.

While it was there I had them adjust the head lights, I kinda thought a candle would do a better job lighting up the road. Of course certain little things can't be done correctly unless you do them your self. Thank you service tech, I really needed the tops of street signs lit up and none of the road. So i guess I'll have to be fiddling with those headlights a few times this week.  I adjusted them down and the road seems brighter but my neighborhood only has lights on certain streets so its hard to tell since its so dark.  The original adjustment at times had me getting more light from the car behind me.

Honestly this is nothing major so what ever I'm just glad the dealership acknowledges the leak and i think in the end i'm going to get a tranny fluid change out of this a least. I guess i can't complain.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good deal.  Speaking of trans fluid change.  I have 5 qts of  motorcraft mercon lv waiting for my Fusion when it gets back and a long bendy funnel to put it in with.

 

Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Jeff said:

They gave me a 2014 Chevy Cruze as a loaner.

So... how well does it handle soft sand?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It can barely handle pavement.  It seems quicker than my fusion...but only just.  It has the turbo 1.4....62k miles.  I've determined since Monday that it has a rf hub assembly that's on its way out and needs front brakes and the trans "sometimes" shifts like absolute garbage.  Carfax shows they just got this car in on trade.  Definitely needs a little recon if I were selling it OR looking to buy it.  

Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...